BlockFi: Tjen renter på opptil 8.5% APY

 

Kort om BlockFi

BlockFi kan minne en del om en tradisjonell bank, der FIAT er byttet ut med kryptovaluta.  Tjen renter, få lån med kryptovaluta som sikkerhet og kjøp/selg kryptovaluta.

Fremtiden ser lys ut for BlockFi, og de har hatt stor suksess med sine tjenester i et ungt kryptovalutamarked. Plattformen holder på å utvikle verdens første "Bitcoin Reward Credit Card" der man får 1,5% utbetalt i Bitcoin for hvert kjøp gjort med kredittkortet.

Oppsummert er BlockFi sitt mål å la kundene "do more with your crypto."
I dette innlegget ser vi nærmere på hva plattformen tilbyr, og hvordan BlockFi kan hjelpe deg. 

BlockFi - Produkter og tjenester

Ved lansering var BlockFi kjent som en Bitcoin-sparekonto. I mange år kunne man ikke tjene renter på å holde Bitcoin, man bare holdt valuaten i en kryptolommebok, og brukte dem ved behov.

BlockFi endret dette med sin BlockFi Interest Account (BIA) som gjorde det mulig å låne bitcoin, og/eller tjene renter på å holde Bitcoin på plattformen. 

På grunn av denne og andre tjenester, fortsetter BlockFi å vokse, og er nå en av de ledende forvalterne for kryptovaluta på markedet.

BlockFi Interest Acount (rentekonto for kryptovaluta) 

Tradisjonelle banker gir sine kunder renter basert på hvor mye norske kroner du har plassert hos de. Du tjener en liten sum for å holde NOK i en sparekonto, for eksempel. Dette var ikke tilfelle med Bitcoin, som ikke hadde en sentralisert sparekonto, eller renteordning tilgjengelig.

Dette endret seg ved lanseringen av Blockfi sin rentekonto (BIA), som gjorde det mulig å tjene renter ved å plassere Bitcoin, Ethereum og stablecoins (GUSD eller USDC) på kontoen. 

I skrivende stund (April 2021) gir BlockFi 8.6% APY på stablecoin-innskudd, 6% APY på Bitcoin, og 5,25% på Ethereum. 

Dette blir utbetalt i den respektive valutaen man setter inn.

Opptjening av renter med BlockFi

Her er rentene jeg har tjent ved hjelp av BlockFi siden desember i fjor. Dette er oppnådd i løpet av en opptjeningsperiode på 5 måneder. 

Lån med kryptovaluta som sikkerhet

BlockFi lar deg låne FIAT med sikkerhet i kryptovaluta plassert på plattformen. Den laveste renten de tilbyr på lån er 4.5% APR, og man slipper da å selge kryptovaluta ved behov for f.eks egenkapital til kjøp av eiendom. 

Mange holdere av kryptovaluta liker å holde på kryptoen sin, og de vegrer seg mot å selge. Denne tjenesten tillater deg å låne midler uten å gi slipp på sin dyrebare krypto. 

Per April 2021, krever Blockfi at du opprettholder en LTV på minst 50%. LTV står for Loan to Value, som betyr at du låne opptil 50% av verdien på kryptovalutaen du ønsker sikkerhet i. 

I dag ligger BTC på rundt $50,000, og for å låne $50,000 ville en trengt 2 BTC som sikkerhet på plattformen. 

Lånet blir utbetalt samme dag BlockFi får sikkerheten overført til sin konto. Nedbetaling av lånet skjer slik du selv ønsker det. Du kan betale en andel av balansen på kontoen - eller hele balansen - så tidlig man ønsker. Det er ingen straffegebyr dersom man ønsker dette. 

Mitt tips er å følge nøye med på markedet, og sørge for at sikkerheten ikke faller under 50% LTV. BTC er kjent for å være ganske volatil, og man kan risikere å måtte sette inn mer BTC som sikkerhet for å sikre lånet - ved et dramatisk fall i BTC-prisen.

Kjøp/salg av kryptovaluta

BlockFi støtter nå trading. Du kan kjøpe og selge kryptovaluta og stablecoins med kontoen din til konkurransedyktige priser. Så snart handelen går igjennom, blir kryptoen overført til din konto - og inntjening av renter starter øyeblikkelig. 

For å handle kryptovaluta med BlockFi, må man registrere seg på BlockFi, gjøre et innskudd til kontoen, og trykke på "trade" inne i plattformen. Dette kan gjøres via deres hjemmesider, eller via iOS- eller android-appen til BlockFi.  

BlockFi - Bitcoin Rewards Card

BlockFi har annonsert verdens første kredittkort som belønner deg med Bitcoin for hvert kjøp. De har ikke satt noe dato, men man kan allerede sikre sin plass i ventelisten - helt gratis. Alt som kreves er å legge igjen en email-adresse og sitt fornavn (og en BlockFi-konto selvsagt.)

BlockFi kredittkort - Bitcoin Reward

BlockFi lover ikke en rente på "opp til" 1,5%, men at man skal få tilbakebetalt 1,5% av kjøp i form av Bitcoin. Nettsiden nevner en årlig kostnad på $200 for kortet - men gir en bonus på $250 hvis man bruker $3000 dollar i løpet av de første 3 månedene. 

BlockFi - Kostnader (fees)

Her er en liste med uttaksgrenser og kostnader ved uttak av forskjellige kryptovaluta: 

Valuta Uttaksgrense Fees
BTC 100 BTC per 7-day period 0.00075 BTC
ETH 5,000 ETH per 7-day period 0.02 ETH
LINK 65,000 LINK per 7-day period 0.95 LINK
LTC 10,000 LTC per 7-day period 0.0025 LTC
Stablecoins 1,000,000 per 7-day period $10.00 USD
PAXG 500 PAXG per 7 day period 0.015 PAXG

 Verdt å nevne at man hver kalendermåned får ett gratis uttak av en valgfri kryptovaluta, og valgfri stablecoin. 

Hvordan registrere seg hos BlockFi?

Det har aldri vært lettere å registrere seg for en BlockFi-konto. Nordmenn over 18 år er kvalifisert for å åpne konto. 

Step 1) Besøk registeringssiden til BlockFi (vervelenke, få $10 i BTC fra BlockFi som velkomstbonus.) 

Step 2) Tast inn nødvendig informasjon.

Step 3) Fullfør nødvendig KYC (krav fra myndigheter.) for å verifisere identiteten din. 

Step 4) Klikk på "deposit", og sett så inn penger ved bankoverføring, overføring av kryptovaluta direkte, eller sett inn stablecoin.

Step 5) Så snart valuta er registrert på konto, begynner du automatisk å tjene renter på innskuddet. Du kan også bruke innskudd som sikkerhet ved ønske om lån.

ANSVARSFRASKRIVELSE:

Alltid gjør egen research, det er alltid en risiko involvert ved alt man foretar seg. BlockFi er anerkjent i markedet, og dette er en kalkulert risiko jeg har valgt å ta. 

Det er ikke alle som føler seg komfortabel ved å plassere kryptoen sin på en børs, eller i en "kryptobank" som BlockFi. 

Per nå, er BlockFi de som virker mest sikker IMO, hvertfall når man sammenligner med andre som tilbyr tilsvarende tjenester - som f.eks Celsius og Nexo. 

Legg igjen en kommentar