Higre Crypto: Rant om shitcoins – Og hvordan avsløre de

Neimen, heisann! En en-dag gammel crypto med moonshot potensiale!? Pantsett huset! Jeg er all-in

Du har nettop sett at SafeRugpull er lansert – kryptoen har en søt hund som logo, av alle transaksjoner får du 5% - prosjektet har ikke bare en nettside, men de er også på Discord! Og for et community!! Shit påmfritt! Her snakker vi potensiale… Eller?

Du har sett det mange ganger før – Safemoon, safemars, elongate, fox finance, moon pirate, moon corgi, aquagoat, hungry bear.. I utgangspunktet en hvilket som helst prosjekt som sier at de vil gi deg x% for hver transaksjon i kjeden og deretter skal det brennes x% mer.
Ideen om å kalle det «Safe», «moon» (eller en annen planet) eller et dyrenavn, burde være god nok grunn til å heve det røde flagget. Disse prosjektene har ingen nytte, det er en ponzi, der hele ideen er at de som kommer sist inn, skal være bagholders, og alle som kom inn på et tidligere tidspunkt får ta med seg en del av investeringen fra den som kom sist inn døra bidrog med.

Så hvordan er det mulig å lokkes inn i et slikt prosjekt?

  1. De første inn i prosjektet viser avkastningen sin
  2. Det loves børsnoteringer (slik som binance, kucoin, deres egen exchange osv) – men dette kommer aldri – jeg lover deg.
  3. De sier at de er til å stole på, fordi de gjennomfører AMA runder der noen som ingen vet hvem er sier noe bullshit
  4. De har gjerne en veldedighet – på den måten føler du deg ikke skyldig når du deltar i en ponzi
  5. Verdien per enhet settes latterlig lav og supply settes skyhøyt – da lokker en inn folk som tror at de skal kunne nå en dollar pr enhet.
Men før du faller for fristelsen til å investere – ta deg i hvert fall tid til denne enkle undersøkelsen – den tar kun 1 minutt:
2. Kopier kontraktsadressen og lim den inn i søkefeltet på TokenSniffer

3. Scroll nedover siden til seksjonen merket «Similar Token Contracts» og se om det finnes hopetall av tilsvarende prosjekter (noe det sannsynligvis gjør)

De røde tallene i Deployed kolonnen indikerer at et lignende prosjekt har blitt publisert før det du ser på, svarta tall indikerer at koden er lik, men at den er lansert senere. Differanser i koden ser du ved å trykke på «View» i differanse kolonnen.

Dersom det kun er minimale endringer fra tidligere prosjekter – ja da har du garantert en Pump & Dump.

La oss gi det et forsøk

Den siste Coinen jeg har sett bli shillet på dette forumet er RiskMoon som jeg så tidligere idag. Kjører du den gjennom TokenSniffer ser du at det eksisterer 1.918 lignende prosjekt. Ser du på differanser mot andre prosjekter, så ser en at det stort sett er disse to linjene som er forskjellig fra andre prosjekter.
string private _name = «RiskMoon»;
String private _symbol = «RISKMOON»;
Med andre ord, alt er kopiert, men en har endret navnet – dette er en klar Pump & Dump.

MEN HVEM TAPER?

Dette er den tristeste delen av alle disse prosjektene. Her kommer Google Trends inn i bildet.
La oss ta eksempelet over – RiskMoon – Der står Norge på andreplass på listen over hvilket land som har flest søk på «RiskMoon» - tilfeldig? Jeg tror ikke det – jeg tror det viser effekten denne gruppen har.

Men dette er ikke det store problemet - jeg tror de aller fleste her inne er kjent med risikoene med slike prosjekter, og forhåpentligvis så sjekker de fleste opp litt info på egenhånd før de trykker på kjøp knappen.
Men la oss ta en titt på et annet prosjekt jeg har sett mye om siste uken; Aquagoat. Det popper stadig opp på Reddit for tiden. På Google Trends på listen over topp 10 land hvor en søker på Aquagoat er Nigeria, Pakistan, Filippinene, Tyrkia, Hellas, Thailand og Romania (Norge er på nr 10).

Stort sett så representerer dette et hvilket som helst lignende prosjekt - de fleste land på topp 10 listene er U-land. Og hvorfor er dette et problem? Jo, fordi det er her pengene som tappes i Ponzi svindlene kommer fra. Dette er penger fra desperate mennesker, som i et forsøk på å snu tilværelsen satser alt på lugubre ponzi prosjekter, da de blir lokket av løfter om raske penger, og 100x avkastning.

Det er dette som er den mørke siden av alle de nye kryptoprosjektene. De som trenger pengene mest, satser mest, og taper mest. Det er de som står igjen som taperene i dette. Og med fare for å tråkke noen på tærne; Tenk litt på den, neste gang du lokkes av å bli med i en Ponzi for å få noen raske kroner.

Higre Crypto

Dette innlegget ble originalt postet på Facebook av "Higre Krypto" på Facebook-gruppen "Kryptovaluta Norge" og jeg fikk lov å kopiere den over til denne nettsiden. 

Dette er viktige poeng han tar opp, og informasjon som kan være gull verdt for nye kryptoinvestorer. 

Leave a comment